نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

‌درمان سندروم داون تا به امروز درمان قطعي ندارد. كشف درمان قطعي سندروم داون به طور حتم تغييرات تحولي بزرگ در علم پزشكي خواهد بود. سندروم داون يكي از اختلالات ژنتيكي و كرآوموزمي است كه به دليل وجود يك كروموزوم اضافه در كودكان به وجود مي‌آيد. به زبان ساده اين كودكان به جاي 46كروموزوم، داراي 47 كروموزم مي‌باشند. علت اصلي ابتلا به سندروم داون سن بالاي مادر در هنگام زايمان و سوابق ژنتيكي مشخص شده‌است.پ

تاكنون روش درماني براي از بين بردن اين اختلال ژنتيكي به وجود نيامده‌است. و عمده روش‌هاي درماني‌بر كاهش علائم و بهبود عملكرد كودكان سندروم داون تدوين شده‌است. اقدامات پيشگرانه در بسياري از كشورها شيوع سندروم داون را به نزديك صفر رسانده‌است. تا در بزرگسالي فرد بتواند از پس خود و كارهايش بربيايد.

منبع:‌ درمان سندروم داون

درمان سندروم داون

درمان سندروم داون هنوز به طور قطعي وجود ندارد و تنها با كمك روان درماني ها مي‌تواني ارتباطات اين افراد را تقويت كنيم. روان درماني ها در جهت انجام فعاليت هاي روزانه است تا فرد بتواند به تنهايي از كارهاي شخصي خود را انجام دهد. والدين اين افراد بايد از روش تربيت درست آگاه شوند و روش برخورد با آنها را ياد بگيرند. روش هايي وجود دارد كه براي درمان اين افراد مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي درمان ابتدا به سن و ميزان شدت بيماري كودكان توجه مي‌شود. و مهارت هاي حركتي، گفتاري، روابط اجتماعي و حسي به آنها آموزش داده مي‌شود.

به خاطر داشته باشيد كه هرچه سريعتر به درمان سندروم داون بپردازيد آموزش راحت تر و سريع تر خواهد بود. و نتايج بهتري را به دنبال خواهد داشت. مثلا در سنين رشد مغز راحت تر مسائل را آموزش مي‌بيند و بهتر درك مي‌كند. بهترين زمان براي درمان سندروم داون قبل از شروع تحصيل است.

درمان بر اساس زمان تشخيص سندروم داون

سندروم داون عمدتاً قبل از زايمان و در هنگام بارداري با انجام غربالگري‌ها و آزمايشات مشخصي قابل تشخيص است. يكي از دلايل رايج ابتلاي فرزندان به سندروم‌داون وجود سن بالاي مادر است. در چنين شرايطي بهتر است حتماً در هنگام بارداري آزمايشات سونوگرافي، سونوگرافي NT، آزمايش خون، آمينوسنتز، نمونه گيري از پرزهاي جفتي و… انجام شود. عمدتاً در غربالگري سه ماه اول بارداري سندروم داون قابل تشخيص است. بهتر است از همين زمان براي درمان سندروم داون اقدام كنيد. البته در نظر داشته باشيد كه بسياري از نوزادان سندرم داوني از مادراني با سن كم به دنيا آمده‌اند.

ويژگي‌هاي مبتلا به سندروم داون درمان نشده

سندروم داون يك اختلال كروموزومي شايع است. درمان سندروم داون به طور قطع مشخص نشده است. و عمدتاً به دليل سن بالاي مادر و سابقه ژنتيكي به وجود مي‌آيد. افراد مبتلا به سندروم داون از نظر جسماني و رواني با ساير افراد تفاوت‌هايي را دارند كه در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

مهم‌ترين ويژگي بارز اين كودكان اين است كه عمدتاً دچار عقب ماندگي ذهني خفيف تا متوسط و تاخير رشدي هستند، علاوه بر اين برخي علائم ظاهري دارند كه مختص به خودشان است از جمله اين علائم و نشانه‌ها مي‌توان به شكاف چشمي تنگ و مورب، شل بودن عضلات شكم، بيني پهن، گردن پر گوشت، عضلات شل بدن، فاصله زياد بين دو چشم، خط‌هاي تكي و عميق در وسط كف دست و… اشاره كرد.

كودكان مبتلا به سندروم داون معمولاً نسبت به همسالان خود ديرتر رشد مي‌كنند و مراحل رشدي را ديرتر به پايان مي‌‎رسانند. به عنوان مثال ديرتر راه مي‌روند، ديرتر صحبت مي‌كنند. از اين جهت براي بهبود عملكرد و توانايي‌هايشان نياز به مداخلات به هنگام دارند. در صورت انجام مداخلات صحيح به هنگام و درمان سندروم داون بسياري از مشكلات‌شان بهبود پيدا مي‌كند.

درمان سندروم داون

مهم‌ترين مسئله در ارتباط با سندروم‌داون غربالگري و تشخيص به نگام اين اختلال بوده است. به طوري كه در بسياري از كشورهاي پيشرفته به دليل انجام آزمايشات در هنگام بارداري تولد اين كودكان به صفر رسيده است. تا به امروز درمان‌قطعي براي رفع تمام مشكلات جسماني و روانشناختي كودكان مبتلا به سندروم داون به وجود نيامده است. روش‌هاي و درمان سندروم داون عمدتا بر افزايش سطح عملكرد و توانايي‌هاي كودك و كاهش علائم آن‌ها متمركز بوده است. در نتيجه مي‌توان گفت عمده روش‌هاي درماني براي اين كودكان حالت حمايتي دارد.

از آنجايي كه اين كودكان داراي عقب ماندگي ذهني خفيف يا متوسط هستند اگر آموزش‌هاي مناسبي در ارتباط با مهارت‌هاي مختلف ببينيد توانايي آن را دارند كه بتوانند به طور مستقل‌تري زندگي كنند. به عبارتي هرچقدر بيشتر آموزش ببينند و با آن‌ها در جوانب مختلفي كار شود عملكرد بهتري از خودشان نشان مي‌دهد. در ادامه در رابطه با روش هاي و درمان سندروم داون توضيح داده ايم.

1. كار درماني

يكي از روش هاي درمان سندروم داون، كار درماني است. مهم‌ترين ويژگي كودكان مبتلا به سندروم‌داون كم‌تواني ذهني آن‌هاست. يكي از روش‌هايي كه مي‎‌تواند بسياري از تاخيرات رشدي و مهارت‌هاي كودكان را بهبود بخشد كار درماني است. كار درمانگران مهارت‌هاي مورد نياز و اساسي اين كودكان را افزايش مي‌دهند، از جمله مهارت‌هايي كه به كودكان مبتلا به سندروم آموزش داده مي‌شود مي‌توان به مهارت‌هاي حسي، حركتي، خودياري، اجتماعي، زباني، شناختي، بازي كردن و مهارت‌هاي مرتبط با مدرسه اشاره كرد.

در اين روش به كودكان آموزش داده مي‌شود كه چگونه فعاليت هاي خود را انجام دهد. در اين روش درمان سندروم داون والدين نقش مهمي را ايفا مي‌كنند. بايد با اين افراد به گونه اي رفتار شود تا از عهده كارهاي روزمره خود بر بيايند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انواع كار درماني كليك كنيد.

2. رفع مشكلات پزشكي

دومين روش و درمان سندروم داون، معاينات پزشكي است. كودكان مبتلا به سندروم داون ممكن است دچار بيماري‌ها و مشكلات پزشكي مادرزادي نظير ناراحتي‌هاي قلبي، ابتلاي سريع‌تر به بيماري‌هاي عفوني، ناراحتي‌هاي گوارشي، مشكلات ريوي و تنفسي و… باشند. تمام كودكان مبتلا به سندروم داون ممكن است چنين مسائلي را تجربه نكنند، با اين حال برطرف كردن مشكلات اين چنيني كودكان مبتلا به سندروم داون مي‌تواند تاثير زيادي در وضعيت سلامتي آن‌ها داشته باشد.

3. گفتار درماني

سومين روش درمان سندروم داون، گفتار درماني است. يكي از مشكلات رايج كودكان مبتلا به سندروم داون مهارت‌هاي كلامي و زباني آن‌ها مي‌باشد. جهت بهبود كاركرد اين مسئله مي‌توان از گفتار درماني بهره برد. گفتاردرماني با استفاده از روش‌هاي شناختي و آواشناسي در جهت بهبود مشكلات زباني كودكان مبتلا به سندروم‌داون كمك مي‌كند. در اين روش درماني به توليد صدا، استفاده از عضلات دهاني، گوش فرا دادن به ديگران، شروع ارتباطات و … آموزش داده مي‌شود. قبل از آغاز گفتار درماني از ميزان شنوايي كودكان مطلع شويد، زيرا تغيير شكل جمجه بر ميزان شنوايي تاثير مي‌گذارد.

4. آموزش در مدارس كودكان با نيازهاي خاص

بسياري از والدين فكر مي‌كنند چون كودك‌شان مبتلا به سندروم داون است، ديگر نيازي به آموزش و رفتن به مدرسه ندارد و حتي توانايي تحصيل كردن ندارد. در حالي كه اين يك باور اشتباه است. كودكان مبتلا به سندروم داون همانند بسياري از كودكان ديگر توانايي يادگيري و تحصيل كردن در مدارس كودكان با نيازهاي خاص دارند. در واقع يكي از روش هاي و درمان سندروم داون، كمك به تحصيل اين افراد است. حضور در مدرسه باعث افزايش توانايي‌هاي كودك مي‌شود. كودكان در مدارس علاوه بر آموزش‌هاي تحصيلي، آموزش‌هاي پيرامون مهارت‌هاي زندگي، نحوه برقراري ارتباط و تعاملات اجتماعي را فرا مي‌گيرند. در مجموع كودكان مبتلا به سندروم داون اگر آموزش صحيحي دريافت كنند عملكرد تحصيلي خوبي خواهند داشت.

5. ژن درماني

يكي از روش‌هاي درمان سندروم داون، كه روشي جديد با پيشرفت‌هاي علوم اعصاب و ژنتيك معرفي شده است ژن درماني مي‌باشد. نوزادان عادي با 46 كروموزوم متولد مي‌شوند، اما نوزادان مبتلا به سندروم داون يك كروموزوم اضافي از كروموزوم شماره 21 دارند. اين مسئله باعث مي‌شود تا آن‌ها 47 كروموزوم داشته باشند. به وسيله ژن درماني مي‌توان كروموزوم مسئول ابتلا به سندروم داون را غيرفعال كرد و از به وجود آمدن اين اختلال جلوگيري نمود.

6. بازي درماني

بازي درماني يكي از روش‌هاي و درمان سندروم داون است كه عمدتاً براي كودكان با مشكلات مختلف به كار گرفته مي‌شود. اين روش درماني معمولاً توسط يك روانشناس آموزش ديده انجام مي‌شود. بازي درماني روش‌هاي مختلفي دارد و در ارتباط با كودكان مبتلا به سندروم‌داون براي آموزش مهارت‌هاي مختلف مانند مهارت‌هاي اجتماعي، و كاهش پريشاني‌هاي روانشناختي آن‌ها استفاده مي‌شود.

7. فيزيوتراپي

يكي از روش هاي درمان سندروم داون، فيزيوتراپي است. اين افراد از عضلات نسبتا ضعيفي برخوردارند و انجان حركت براي آنها دشوار مي‌باشد. با كمك دستگاه هاي فيزيوتراپي به تقويت عضلات حركتي مي‌پردازند.

كلام آخر

سال هاي زيادي است كه سندروم داون مورد توجه قرار گرفته است. و درمان سندروم داون از روش هاي متفاوتي مورد بررسي قرار گرفت. حقيقت اين است كه هيچ فردي تا به امروز توانايي درمان كامل اين سندرم را نداشته است. درمان ها به صورت آموزش مهارت هاي زندگي است و اين افراد را براي لذت بردن از زندگي آماده مي‌كند. براي درمان نياز به روانشناس است تا مهارت هاي لازم را به شما آموزش دهد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان سندروم داون مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا كودكان مبتلا به سندروم داون در بزرگسالي مي‌توانند شاغل شوند؟

به طور كلي سندروم داون مسئله‌اي است كه باعث مي‌شود تا فرد نسبت به كودكان غير مبتلا دچار تغييرات ظاهري و مغزي شود. اگر به افراد مبتلا به سندروم داون آموزش‌هاي مختلف داده شود اين افراد قادر هستند تا در بزرگسالي كارهاي ساده و با پيچيدگي متوسط را انجام دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع:‌ درمان سندروم داون

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/12  ] [ ۱۱ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب